Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

NOVE NAGRADE ZA KRUŠEVAČKO POZORIŠTE ·· Repertoar MART 2018. ·· OBAVEŠTENJE ·· OBAVEŠTENJE ·· Repertoar za Februar ·· FESTIVAL PREDSTAVA ZA DECU "KRUŠKA" ... ·· Kruška br. 10 ·· Konkurs za direktora Kruševačkog po... ·· OBAVEŠTENJE ·· VEČERAS "ŽENIDBA I UDADBA"! ··
Bookmark and Share
.
MALI JOAKIM 2017.
Pogledajte ili preuzmite sve biltene sa festivala Mali Joakim 2017. OVDE
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
"ŽENIDBA I UDADBA" PRVA PREMIJERA U NOVOJ SEZONI
Počeo je rad na novoj predstavi u kruševačkom pozorištu. "Ženidbu i udadbu" Jovana Sterije Popovića režiraće Bojan Veljović, a večno aktuelne Sterijine junake dočaraće Bojan Veljović, Marija Gašić, Nikola Pantović, Ema Stojanović, Mitra Mladenović i Marko Radosavljević. Ovo će ujedno biti i prva premijera u novoj pozorišnoj sezoni.
SLAVA KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA
U četvrtak, 28. septembra, Kruševačko pozorište proslaviće svog zaštitnika, Svetog Porfirija. Svečani čin sečenja slavskog kolača obaviće se u 11:00 časova u foajeu pozorišta.
"SNAŽNI DUHOM" TREĆI PUT U KRUŠEVCU
Treći Međunarodni festival pravoslavnog filma "Snažni duhom" biće otvoren večeras u 19:00 časova u Kruševačkom pozorištu. Dobrodošli!
DANI MOSKVE U KRUŠEVCU
Festival "870 godina Moskve u Kruševcu" biće otvoren 22. septembra u 19:00 časova u Kruševačkom pozorištu, izložbom "Moskva Pravoslavna" i koncertom narodnih umetnika - solista Državnog folklornog ansambla "Rusija" Ljudmile Zikine iz Moskve. Ulaz je slobodan. Dobrodošli!
DANI REPUBLIKE SRPSKE U SRBIJI
U okviru Dana Republike Srpske u Srbiji, večeras u Kruševačkom pozorištu biće izvedena predstava "Poslednji majdan Petra Kočića", u režiji Nebojše Bradića i izvođenju Narodnog pozorišta iz Banja Luke.
"BUZDOVAN" U VRNJAČKOJ BANJI
Osmu po redu manifestaciju "Dani Danila Bate Stojkovića" u Vrnjačkoj Banji otvoriće u četvrtak 10. avgusta predstava "Buzdovan", a zatvoriti u subotu 12. avgusta predstava "Kabare Čekaj, bre!" obe u produkciji Kruševačkog pozorišta.
"KNEGINJA JELENA BALŠIĆ" U MIONICI
U okviru "Mišićevih dana", koji se održavaju od 15. do 22. jula u Mionici - rodnom mestu vojvode Živojina Mišića, večeras u 20:00 časova biće odigrana predstava Kruševačkog pozorišta "Kneginja Jelena Balšić".
"BUZDOVAN" NA FESTIVALU U SMEDEREVU
Četvrti pozorišni festival "Teatar u tvrđavi", koji se i ove godine održava u Smederevu, u sredu 12. jula u 21:00 čas zatvoriće Kruševačko pozorište predstavom "Buzdovan".
"70 GODINA KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA" U BEOGRADU
U Muzeju pozorišne umetnosti Srbije u Beogradu sutra će u 19:00 časova biti otvorena izložba "70 godina Kruševačkog pozorišta" autora Biljane Ostojić. Pored autora, na otvaranju govoriće upravnik pozorišta Branislav Nedić, dramaturg Spasoje Ž. Milovanović i glumci Zoran Karajić i Marko Živić.
VEČERAS "UPLAKANA KATARINA"!
U okviru manifestacije VIDOVDAN 2017. večeras će, na platu ispred Doma sincikata sa početkom u 20:00 časova. , Krušvačko pozorište izvesti predstavu "Uplakana Katarina".
U ZNAKU VIDOVDANA
I ove godine Kruševačko pozorište aktivno učestvuje u obeležavanju Vodovdanskih svečanosti. U petak, 23. juna u 20:00 časova na platou ispred Doma sindikata biće izvedena predstava za decu "Uplakana Katarina", a u sredu, 28. juna u Lazarevom gradu, predstaviće se muzičko scenski spektakl "Banović Strahinja", početak u 21:00 sat.

SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com