Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

Oktobar 2017. ·· "ŽENIDBA I UDADBA" PRVA PREMIJERA U ... ·· SLAVA KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA ·· "SNAŽNI DUHOM" TREĆI PUT U KRUŠEVCU ·· DANI MOSKVE U KRUŠEVCU ·· DANI REPUBLIKE SRPSKE U SRBIJI ·· "BUZDOVAN" U VRNJAČKOJ BANJI ·· "KNEGINJA JELENA BALŠIĆ" U MIONICI ·· "BUZDOVAN" NA FESTIVALU U SMEDEREVU ·· "70 GODINA KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA" ... ··
Bookmark and Share
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
P R E M I J E R NO "ČAROBNJAK IZ OZA"
U nedelju, 23. aprila sa početkom u 12:00 časova, premijera predstave za decu "Čarobnjak iz Oza"! Prema delu Frenka Bauma adaptaciju, režiju, scenografiju, kostime i izbor muzike uradio je Zoran Lozančić i napravio novi spektakl! Ne propustite!!!
USKORO KABARE "ČEKAJ, BRE!"
Kruševačko pozorište, za drugi deo sezone, pored predstave za decu "Čarobnjak iz Oza" priprema još jednu premijeru - kabare "Čekaj, bre!"
NOVA PREDSTAVA ZA DECU!
U toku je rad na novoj predstavi za decu, čija premijera je zakazana za 23. april. Radi se o dobro poznatom naslovu "Čarobnjak iz Oza", adaptaciju teksta, režiju, scenografiju i izradu kostima potpisuje Zoran Lozančić, a igraju: Jovana Đorić, Stevan Zdravić, Nikola Rakić, Dejan Tončić, Marija Vidaković i Jovanka Andrić.
Repertoar April 2017.
Izašao je repertoar za April 2017. godine.
dobrodošli...
"BUZDOVAN" U MOSTARU
Na 14. Međunarodnom festivalu komedije "Mostarska liska", koji će se održati od 22. do 29. aprila 2017. godine u Mostaru, učestvovaće Kruševačko pozorište sa predstavom "Buzdovan", kao jedna od 7 predstava koje su prošle strogu selekciju od 45 prijavljenih za ovaj festival.
POSVETITE POČETAK VIKENDA POZORIŠTU
Odredite sledeće dane za kulturu i dođite u Pozorište! Večeras u 20:00 časova komedija "Buzdovan", u petak melodrama "Tamo daleko na Ostrvu spasa" - prva repriza, u subotu predstava za decu "Tri praseta", standardni termin 12:00 časova. Dobrodošli!
VEČERAS "TAMO DALEKO NA OSTRVU SPASA"
Kruševačka publika večeras u 20:00 časova premijerno će videti predstavu "Tamo daleko na Ostrvu spasa", prema tekstu Jelene Popadić Sumić u režiji Vladimira Popadića.
P R E M I J E R A
U utorak, 7. marta, u Beogradskom dramskom pozorištu premijera predstave TAMO DALEKO NA OSTRVU SPASA, prema tekstu Jelene Popadić Sumić u režiji Vladimira Popadića. Predstava je rađena u koprodukciji Kruševačkog pozorišta i Udruženja građana FAST FORWARD.
Repertoar Mart 2017.
"TAMO DALEKO NA OSTRVU SPASA" U BDP-U
Праизведба драме „Тамо далеко, на Острву спаса“ Јелене Попадић Сумић, у режији Владимира Попадића и копродукцији Крушевачког позоришта и Удружења грађана „Fast Forward“, премијерно ће бити изведена прво у Београдском драмском позоришту 7. марта, а два дана касније на матичној сцени. „Тамо далеко, на Острву спаса“ Јелене Попадић Сумић је мелодрама, која се догађа на Крфу 1916. године. Драма се бави љубавним троуглом између српског војника, доктора (који му је спасао живот) и докторове жене, али и неизбрисивим трагом који су српски војници оставили на острву Крф током свог опоравка, након албанске голготе. Прича о настанку овог комада је необична. „У руке ми је доспела драма “Имам право” грчког писца Костаса Асимакопулоса, а то је, колико ми је познато, прва светска драма која се догађа на Крфу 1916. године у време боравка српске војске. И та драма ми је послужила као повод, као инспирација, да напишем своју драму“, записала је ауторка. „Постоје различита објашњења зашто је период највећег страдања и највеће славе Србије, период Првог светског рата, запостављен, како у знању народа и званичној историји, тако и у уметности... Многе касније битке и ратови добиле су много значајније место од Великог рата. Не само да је неправедно, него је и необично, јер овај период српске историје у себи има и херојску славу, и славну смрт, и људске судбине, и васкрснуће једног потпуно уништеног народа“, сматра Попадић Сумић. Списатељицу је заинтригирала тема. „Истражујући период и догађања, дошла сам до занимљивих судбина... Дошла сам до информација о великим љубавима у време највеће светске мржње, дошла сам до симболике Крфа овековечене у миту о Одисеју, који је на повратку из Тројанског рата, после лутања, страдања и бродолома, управо на Крфу обновио своје снаге. Дошла сам до тога да ни у време највећег страха и страдања, људи нису престали да сањају, нису изгубили веру у љубав. И дошла сам, по ко зна који пут, до тога да су то једине вечне категорије“, закључује ауторка. Данас је оваква прича заправо веома ангажована. Редитељ Владимир Попадић у експликацији бележи: „(...) Патриотизам и осећај националног поноса су деценијама толико естрадизовани и злоупотребљавани, да су „чувари“ српског идентитета постали: примитивци, хулигани, клеро-фашисти, ратни злочинци и криминалци. (...) Ова представа нас враћа у време када смо били храбри, романтични, дисциплиновани, искрени, часни, у време кад смо волели Србију бескрајно и безинтересно“. Сценограф представе је Никола Николић, костимограф Јелена Николић Вановић, композитор Василије Савић, а улоге тумаче: Милош Ђуровић, Небојша Вранић, Марија Видаковић, Бојан Вељовић и Марија Гашић. Премијера представе је 7. марта 2017. године на Сцени „Раде Марковић“ Београдског драмског позоришта.
HUMANITARNI KONCERT "SRCEM ZA SVETLANU"
U petak, 3. marta sa početkom u 18:30, u Kruševačkom pozorištu biće održan humanitarni koncert Art ansambla MAJKA JEVROSIMA, pod nazivom "Srcem za Svetlanu". Sredstva prikupljena tom prilikom biće opredeljena za lečenje sugrađanke Svetlane Milenković.

SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com