Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

"ANIMALS" U BEOGRADSKOM DRAMSKOM POZO... ·· Repertoar za Decembar 2018. ·· "ŽENIDBA I UDADBA" NA FESTIVALU U SA... ·· IN MEMORIAM ·· P R E M I J E R A ! ·· IZLOŽBA "70 GODINA KRUŠEVAČKOG POZ... ·· 3 NAGRADE "ZVONARU BOGORODIČINE CRKVE" ·· NOVA PREDSTAVA ZA DECU! ·· P R E M I J E R A! ·· USKORO PREMIJERA! ··
Bookmark and Share
.
MALI JOAKIM 2017.
Pogledajte ili preuzmite sve biltene sa festivala Mali Joakim 2017. OVDE
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
"ANIMALS" U BEOGRADSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU
Beogradska publika večeras će premijerno videti predstavu Uglješe Šajtinca, "Animals", u režiji Snežane Trišić, u Beogradskom dramskom pozorištu. Dobrodošli!
Repertoar za Decembar 2018.
Izašao je repertoar za Decembar 2018. Možete ga pregledati ovde.
"ŽENIDBA I UDADBA" NA FESTIVALU U SARAJEVU
Na 23. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu sutra, 4. decembra, Kruševačko pozorište izvešće predstavu "Ženidba i udadba" Jovana Sterije Popovića u režiji Bojana Veljovića.
IN MEMORIAM
Са тугом и жаљењем обавештавамо позоришну и културну јавност да је наш драги колега и дугогодишњи управник Крушевачког позоришта, Момир Брадић, преминуо јуче у Крушевцу, у 84. години. Момир Брадић заслужан је за  нарочите резултате остварене у стваралачком раду на ширењу културе, образовања и науке у Републици Србији и на свесрпском културном простору. Дело Момира Брадића је у пуној слици његов укупни рад у области културе и уметности. - Заслужан је за повратак професионалног статуса Крушевачком позоришту 1969. године и током његовог мандата као управника током седамдесетих година, позориште се развило и утемељило као неизоставан печат културе у граду Крушевцу, његовој околини, а убрзо и широм Србије, - Био је дугогодишњи управник Слободишта, на чијој сцени су се одржавале најзначајније манифестације и представе старе Југославије, што јој је донело култни статус који важи и дан данас, -Многобројна глумачка остварења од националног и општекултурног значаја, -Током управљања Културним центром, припремао је и афирмисао нове позоришне професионалце: Андреју Златића, Љиљану Лукић, Гроздану Ленголд, Живка Вукојевића, Љиљану Ђоковић, Зорана Карајића, Олгу Мустафић, којима се касније у професионалном театру придружују и Томислав Трифуновић и Милија Вуковић. -Режија представа од општег и културноисторијског значаја, -Ширење сарадње са српским народом у дијаспори и одржавање комуникације посредством културе. Комеморација ће се одржати у суботу, 1. децембра у Крушевачком позоришту у 10:00 часова, а сахрана је истог дана на гробљу у Медвеђи код Трстеника у 12:30.
P R E M I J E R A !
U subotu, 8. decembra 2018. sa početkom u 20:00 časova, premijera predstave "I SVAKI PUT KAO DA JE PRVI", koprodukcija Kruševačkog pozorišta i ART TEME iz Beograda!
IZLOŽBA "70 GODINA KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA" U LESKOVCU
U leskovcu je sinoć počeo Festival amaterske pozorišne režije. Pre igranja prve predstave ovorena je izložba "70 godina Kruševačkog pozorišta" koja će moći da se pogleda tokom trajanja festivala, a upriličena je "kao podrška amaterskom pozorišnom stvaralaštvu", kako je na otvaranju izložbe istakao Branislav Nedić, upravnik Kruševačkog pozorišta.
3 NAGRADE "ZVONARU BOGORODIČINE CRKVE"
На 11. Фестивалу професионалних позоришта Србије "Мали Јоаким", који је ове године одржан у Ужицу, представа Крушевачког позоришта ЗВОНАР БОГОРОДИЧИНЕ ЦРКВЕ освојила је три награде. На основу члана 22. ПРАВИЛНИКА ФЕСТИВАЛА ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА СРБИЈЕ „МАЛИ ЈОАКИМ“, жири 11. „Малог Јоакима“ , од 15.10 – 22.10.2018.године, донео је следеће одлуке: НАГРАДА МАЛИ ЈОАКИМ за сценографију или укупни сценски дизајн представе додељује се Зорану Лозанчићу за представу ЗВОНАР БОГОРОДИЧИНЕ ЦРКВЕ У ПАРИЗУ, у извођењу Крушевачког позоришта. НАГРАДА МАЛИ ЈОАКИМ за глумачка остварења додељује се Дејану Тончићу за улогу Квазимода у представи ЗВОНАР БОГОРОДИЧИНЕ ЦРКВЕ У ПАРИЗУ, Крушевачког позоришта. НАГРАДА МАЛИ ЈОАКИМ за ауторску музику додељује се Бати Златковићу за музику у представи ЗВОНАР БОГОРОДИЧИНЕ ЦРКВЕ У ПАРИЗУ, Крушевачког позоришта.
NOVA PREDSTAVA ZA DECU!
U subotu, 13. oktobra u 12:00 časova, PREMIJERA predstave "ZVONAR BOGORODIČINE CRKVE" Viktora Igoa u režiji Zorana Lozančića. Za decu uzrasta od 10 i više godina. Dobrodošli!
P R E M I J E R A!
U Kruševačkom pozorištu večeras je premijera predstave ANIMALS Uglješe Šajtinca u režiji Snežane Trišić! Prva repriza je je sutra, u subotu, 06. oktobra, a druga u četvrtak, 25. oktobra. DOBRODOŠLI!
USKORO PREMIJERA!
Kruševačko pozorište izvešće u petak, 05. oktobra u 20:00, premijerno predstavu ANIMALS Uglješe Šajtinca, u režiji Snežane Trišić.
Izašao je repertoar za Oktobar 2018.
Izašao je repertoar za Oktobar 2018. Možete ga pregledati ovde.

SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com