Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

P R E M I J E R NO "ČAROBNJAK IZ OZA" ·· USKORO KABARE "ČEKAJ, BRE!" ·· NOVA PREDSTAVA ZA DECU! ·· Repertoar April 2017. ·· "BUZDOVAN" U MOSTARU ·· POSVETITE POČETAK VIKENDA POZORIŠTU ·· VEČERAS "TAMO DALEKO NA OSTRVU SPASA" ·· P R E M I J E R A ·· Repertoar Mart 2017. ·· "TAMO DALEKO NA OSTRVU SPASA" U BDP-U ··
Bookmark and Share
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
Početak » Dečije predstave
Dečije predstave
ALADIN
Mocart

Fantastično ispričana priča iz "1001 noći" o Aladinu i čarobnoj lampi, o pobedi dobrog nad zlim, i pre svega, o pobedi ljubavi. Fascinantni kostimi uz sjajnu kompjutersku animaciju, odličnu muziku i, pre svega, uverljiva gluma, preporučuju ovu predstavu za više gledanja, gde podjednako uživaju i deca i odrasli.

"Kome još trebaju priče
kad sve priče na istu liče
Svaka ima početak i kraj
zbogom adios i baj baj

Baš je tako kao što kažu
i sami znate - oni ne lažu...
kad prođe početak - dođe i kraj,
al između samo tvoje je znaj

A dok nije sreća - nije kraj"

 


Lepotica i zver
Lepotica

Prema motivima bajke Šarla Peroa i dramatizaciji Miroslava Belovića, adaptaciju je uradio Željko Hubač a rediteljski uobličio Zoran Lozančić. Jedna od najpoznatijih i najomiljenijih bajki, govori o tome kako u životu nije najbitnija fizička lepota i materijalna korist i blagodeti, već ljubav, sreća, dobrota i nesebičnost.


Mačak u čizmama
Mačak

Predstava „Mačak u čizmama“ je ansambl predstava za decu... Veliki broj izvođenja i oduševljena publika ukazuju na visok kvalitet predstave.


Mocart
Mocart

Bajkovitu priču o čudu od deteta i genijalnom kompozitoru,Volfgangu Amadeusu Mocartu, na sebi svojstven i prepoznatljiv način, na scenu je postavio Zoran Lozančić. Odličnim izborom muzike iz Mocartovog bogatog opusa, sa izvanrednim koreografskim rešenjima Izabele Bošković, kroz ovu čudesnu priču vode vas kako profesionalni glumci kruševačkog ansambla, tako i učenici kruševačke Gimnazije. Predstava za mlade i sve one koji su to večito mladi.


Nemušti jezik
Nemušti

Bajkovita priča zasnovana na slovenskoj mitologiji, gde preovladavaju motivi povezanosti sa prirodom, životinjskim i biljnim svetom, od čega je razumevanje govora životinja, ili "nemušti jezik" na prvom mestu...


Pinokio
Pinokio

Priča o Pinokiu, drvenom lutku koji oživljava, smeštena je u okvire običnog svakodnevnog života. Prizori u njemu čas su čudesni, čas svakodnevni, čas tužni, čas veseli... svet je sagledan i očima deteta i očima odraslog. Zato je ovo sjajna bajkovita priča o tome kako nas Pinokio uverava da, onoliko koliko promenimo sami sebe nabolje, toliko će i svet u kome živimo biti bolji...


Ružno Pače
Jednu od najpoznatijih bajki Hansa Kristijana Andersena još jednom je u pozorišnu čaroliju, uz pomoć lutaka i glumaca, pretvorio Zoran lozančić. Gleda se bez daha i uživa do poslednjeg minuta.

Tajna čarobne muzike

Urnebesna , vesela i bajkovita priča o dečaku koji je eksperimentisao sa knjigom čarolija i našao se u svetu vračara, prinčeva, princeza i klovnova.


Tri praseta
Tri
Praseta

Lutkarsku predstavu prema bajci Hansa Kristijana Andersena, u Kruševačkom pozorištu postavio je Zoran Lozančić, čovek koji svoj rediteljski izraz posvećuje isključivo dečijoj poetici. Razigrana, vesela i veoma poučna priča iskazana kroz odličane kreacije lutaka Ljubioe Suturović i Arsena Ćosića, naravno, u odličnom izvođenju glumaca Kruševačkog pozorišta.


Vlade Divac i tim snova
Vlade
I Tim

Vesela predstava o grupi dece koja se odlučuje da napravi red u svom dvorištu, kako bi postalo najlepše u kraju. Cela stvar se događa u vreme svetskog prvenstva u košarci, i klinci očekuju da na kraju sa zlatnom medaljom kod njih dođe lično Vlade Divac, koji i lično učestvuje u predstavi u snimljenom razgovoru. Za njegov doček, deca spremaju program i poklone, pri čemu se neki od njih koriste sredstvima koja pripisujemo samo odraslima, kako bi poklone prigrabili samo za sebe.


Čarobnjak iz Oza
Čarobnjak

Dečja scena obogaćena je još jednim klasikom literature za decu. Zabavna predstava o potrazi za identitetom, suočavanju sa samim sobom. Doroti i ekipa tražeći čarobnjaka pronađu sami sebe.


SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com