Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

IZLOŽBA "70 GODINA KRUŠEVAČKOG POZ... ·· 3 NAGRADE "ZVONARU BOGORODIČINE CRKVE" ·· NOVA PREDSTAVA ZA DECU! ·· P R E M I J E R A! ·· USKORO PREMIJERA! ·· Izašao je repertoar za Oktobar 2018. ·· KRUŠEVAČKO POZORIŠTE PROSLAVILO SV... ·· PREDSTAVA "SEMAFORKO" U POZORIŠTU ·· NOVI PROJEKAT U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU ·· U TOPOLI NAJBOLJI "KABARE AJDE BRE"! ··
Bookmark and Share
.
MALI JOAKIM 2017.
Pogledajte ili preuzmite sve biltene sa festivala Mali Joakim 2017. OVDE
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
Početak » Dečije predstave
Dečije predstave
Zvonar Bogorodičine crkve u Parizu
Ljubinko i Desanka

Zvonar Bogorodičine crkve u Parizu je inspirativno delo, radost za svakog čitaoca i, naravno, reditelja. Delo se može čitati kroz lik Kvazimoda, jednog nesrećnog čoveka, ili kroz lik lepotice Esmeralde. Ili, možda, Kloda, arhiđakona koji baca pred noge sve svoje stečeno znanje i veru, ne mogavši da se odupre lepoti. Nada da će je doseći, iako sve govori da je ona nedostižna, neostvariva, uzdiže njihove sudbine do najstrašnije tragedije. Oni su lutke svoje nade, lutke gotovo nestvarne čežnje… Nema sumnje da je i sama Bogorodičina crkva, koja je sušta lepota i umetnost, jedan od glavnih likova, ali su to zasigurno i vešala…


Čarobnjak iz Oza
Čarobnjak iz Oza

Po motivim dela Franka Bauma, režija, adaptacija teksta, scenografija i izbor muzike: Zoran Lozančić.


Aladin
Aladin

Fantastično ispričana priča iz "1001 noći" o Aladinu i čarobnoj lampi, o pobedi dobrog nad zlim, i pre svega, o pobedi ljubavi. Fascinantni kostimi uz sjajnu kompjutersku animaciju, odličnu muziku i, pre svega, uverljiva gluma, preporučuju ovu predstavu za više gledanja, gde podjednako uživaju i deca i odrasli.

"Kome još trebaju priče
kad sve priče na istu liče
Svaka ima početak i kraj
zbogom adios i baj baj

Baš je tako kao što kažu
i sami znate - oni ne lažu...
kad prođe početak - dođe i kraj,
al između samo tvoje je znaj

A dok nije sreća - nije kraj"

 


Ružno Pače
Jednu od najpoznatijih bajki Hansa Kristijana Andersena još jednom je u pozorišnu čaroliju, uz pomoć lutaka i glumaca, pretvorio Zoran lozančić. Gleda se bez daha i uživa do poslednjeg minuta.

Nemušti jezik
Nemušti

Bajkovita priča zasnovana na slovenskoj mitologiji, gde preovladavaju motivi povezanosti sa prirodom, životinjskim i biljnim svetom, od čega je razumevanje govora životinja, ili "nemušti jezik" na prvom mestu...


Tajna čarobne muzike

Urnebesna , vesela i bajkovita priča o dečaku koji je eksperimentisao sa knjigom čarolija i našao se u svetu vračara, prinčeva, princeza i klovnova.


Mocart
Mocart

Bajkovitu priču o čudu od deteta i genijalnom kompozitoru,Volfgangu Amadeusu Mocartu, na sebi svojstven i prepoznatljiv način, na scenu je postavio Zoran Lozančić. Odličnim izborom muzike iz Mocartovog bogatog opusa, sa izvanrednim koreografskim rešenjima Izabele Bošković, kroz ovu čudesnu priču vode vas kako profesionalni glumci kruševačkog ansambla, tako i učenici kruševačke Gimnazije. Predstava za mlade i sve one koji su to večito mladi.


Vlade Divac i tim snova
Vlade
I Tim

Vesela predstava o grupi dece koja se odlučuje da napravi red u svom dvorištu, kako bi postalo najlepše u kraju. Cela stvar se događa u vreme svetskog prvenstva u košarci, i klinci očekuju da na kraju sa zlatnom medaljom kod njih dođe lično Vlade Divac, koji i lično učestvuje u predstavi u snimljenom razgovoru. Za njegov doček, deca spremaju program i poklone, pri čemu se neki od njih koriste sredstvima koja pripisujemo samo odraslima, kako bi poklone prigrabili samo za sebe.


Čarobnjak iz Oza
Čarobnjak

Dečja scena obogaćena je još jednim klasikom literature za decu. Zabavna predstava o potrazi za identitetom, suočavanju sa samim sobom. Doroti i ekipa tražeći čarobnjaka pronađu sami sebe.


Lepotica i zver
Lepotica

Prema motivima bajke Šarla Peroa i dramatizaciji Miroslava Belovića, adaptaciju je uradio Željko Hubač a rediteljski uobličio Zoran Lozančić. Jedna od najpoznatijih i najomiljenijih bajki, govori o tome kako u životu nije najbitnija fizička lepota i materijalna korist i blagodeti, već ljubav, sreća, dobrota i nesebičnost.


Tri praseta
Tri
Praseta

Lutkarsku predstavu prema bajci Hansa Kristijana Andersena, u Kruševačkom pozorištu postavio je Zoran Lozančić, čovek koji svoj rediteljski izraz posvećuje isključivo dečijoj poetici. Razigrana, vesela i veoma poučna priča iskazana kroz odličane kreacije lutaka Ljubioe Suturović i Arsena Ćosića, naravno, u odličnom izvođenju glumaca Kruševačkog pozorišta.


Mačak u čizmama
Mačak

Predstava „Mačak u čizmama“ je ansambl predstava za decu... Veliki broj izvođenja i oduševljena publika ukazuju na visok kvalitet predstave.


Pinokio
Pinokio

Priča o Pinokiu, drvenom lutku koji oživljava, smeštena je u okvire običnog svakodnevnog života. Prizori u njemu čas su čudesni, čas svakodnevni, čas tužni, čas veseli... svet je sagledan i očima deteta i očima odraslog. Zato je ovo sjajna bajkovita priča o tome kako nas Pinokio uverava da, onoliko koliko promenimo sami sebe nabolje, toliko će i svet u kome živimo biti bolji...


SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com